Svenšek ob paralimpijskem prvencu 16. v Tokiu

30. 08. 2021

Slovenski plavalec Tim Žnidaršič Svenšek je na paralimpijskih igrah v Tokiu v svojem prvem nastopu danes tekmoval na 50 metrov delfin v kategoriji S6. V predtekmovanju je končal na osmem mestu v svoji skupini, skupno pa je bil na koncu 16.

Tim Žnidaršič Svenšek

Za Žnidaršiča Svenška, novinca na tako velikih tekmovanjih in najmlajšega člana slovenske zasedbe v Tokiu, je bila današnja preizkušnja prva paralimpijska nasploh.

Pred igrami je poudaril, da bo Tokio predvsem priložnost za nabiranje izkušenj, zadovoljen pa bi bil z izboljšanjem osebnih rekordov.

Danes je tako prvič okusil tekmovalno plat iger, potem ko je v olimpijskem bazenu v Tokiu že opravil precej treningov. V svoji kategoriji S6 je nastopil v drugi skupini na prvi progi, s časom 37,47 pa je na koncu pristal na osmem mestu. V njegovi skupini je zmagal Kitajec Wang Jigang s 30,81, ki je imel tudi skupno najboljši čas predtekmovanja.

“Čeprav nisem izboljšal svojega najboljšega časa, mi je bilo v čast sploh nastopiti na takšni tekmi in sem zadovoljen,” je po prvem nastopu na igrah v Tokiu dejal Žnidaršič Svenšek. Ni ga zmotilo niti to, da so pred njegovo skupino dolgo čakali na uradne rezultate prve skupine, čeprav se je zaradi tega startni postopek zanj podaljšal.

“Treme ni bilo, je pa bilo tekmovalno vzdušje, ki sem ga nadzoroval, tako da sem tudi s tem zadovoljen. Za nadaljevanje pa mi je ta tekma prinesla izkušnje, zdaj vem, kaj me čaka v prihodnje,” je še dejal mladi plavalec.

Pred nastopom je 17-letnik tudi dejal, da ga osebno ne moti, ker na igrah ni navijačev na tribunah, saj se tako lahko bolj osredotoči na svoje nastope. Danes sicer tudi edini slovenski plavalec na igrah ni bil povsem brez podpore, člani slovenske paralimpijske delegacije na tribunah so bili slišni po prepoznavnih ragljah, a je Svenšek po tekmi zatrdil, da to ni porušilo njegovega ritma.

“Slišal sem trenerko na tribunah in ostale podpornike tukaj, vesel pa sem tudi za vse, ki navijajo zame v Sloveniji,” je Žnidaršič Svenšek dejal o navijaški podpori.

V Tokiu ga čaka še en nastop, v petek na 100 metrov hrbtno.

STA
Foto: Vid Ponikvar/Sportida